viernes, 12 de diciembre de 2008

Actes del cap de setmana

Us informem dels passis d'aquest cap de setmana en el marc del VI Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans de Barcelona 2008

Seu:
Institut d'Estudis Nord-americans, Via Augusta, 123 (Ferrocarrils. Plaça Molina)

Dissabte 13

18.30 h: El color de los olivos

Sinopsi:
Com moltes famílies palestines, els Amers viuen envoltats per l'infame mur a Cisjordània. La seva vida quotidiana està dominada per portes electrificades, cadenats i la presència constant de soldats. A través d'una lent sensible, descobrim el món privat dels vuit membres de la família. En el transcórrer dels seus dies es revelen les seves lluites constants i els petits detalls de la seva vida: incloent les amistats de l'escola, arbres d'olivera i dos burros petits. La història de la família Amer constitueix un punt de partida per fer a una complexa reflexió sobre els efectes de la segregació racial, les fronteres i l'absurd de la guerra. El documental de Carolina Rivas ens revela un món desconegut del poble palestí.

20.00 h: Beetle

Israel, 2008,
Directors: Yishai Orian
Productors: Yishai Orian
Guionista: Yishai Orian
Cinematògrafs: Yair Sagi
Editor: Shiri Borchard

Sinopsi:
Orian Yishai, director de la pel·lícula i propietari d'un vell Volkswagen escarabat, està a punt de convertir-se en un pare. El seu mecànic diu que el cotxe no durarà gaire, mentre que la seva esposa es queixa que el cotxe no és apte per a un bebè. En l'intent de mantenir el seu cotxe estimat, Yishai emprèn un viatge que comença amb l'anterior propietari de l'escarabat, segueix Jordània per renovar el vell automòbil i acaba amb el naixement del seu primer fill. Els excitants, divertits, tristos i íntims records dels anteriors propietaris de l'escarabat es barregen amb la història personal del director.

Posterior xerrada informal sobre Orient Mitjà dirigida per Flavio Signore, director de cinema, responsable de direcció del festival i activista pels drets humans i la no violència.

Diumenge, 14

18:00 h: Lioness

Sinopsi:
Lioness narra la història d'un grup de dones soldats de l'exèrcit el suport que es va convertir en el primer en la història d'Amèrica en ser enviat a terreny de combat. Sense formació suficient, però amb un compromís de servir, aquestes dones joves van acabar els combats en algunes de les més sagnants batalles de contrainsurgència de la guerra de l'Iraq. Lioness fa pública, per primera vegada, aquesta història oculta.

Explicada a través d'íntimes explicacions, extractes de revistes, imatges d'arxiu, així com entrevistes amb els comandants militars, la pel·lícula segueix cinc dones que han servit juntes per un any a l'Iraq. Amb detalls captivadors, aquesta investigació posa de manifest conseqüències inesperades que van provocar aquestes dones en reduir les tensions amb els civils locals, la seva lluita contra la Marina, junt amb unitats de combat als carrers de Ramadi. Al costat de les dones i la seva franca descripció de les seves experiències a l'Iraq i les escenes de la seva vida de tornadaa casa, es crea un retrat dels efectes emocionals i psicològics de la guerra des del punt de vista d'una dona.

20.00 h
Gran acte del VI Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans Barcelona 2008 amb la presència de Palden Gyatso
, pres polític tibetà durant més de tres dècades i lluitador incansable per la pau i la no violència. Un home que ha resistit la tortura i ha conservat la seva dignitat gràcies al poder de la compassió.

Dirigirà l'acte Concha Pinós, doctora en Ciències Polítiques i presidenta de Gandhiji Cultural, associació cultural sense ànim de lucre i organitzadora del festival. La gala comptarà amb l'assistència de destacades personalitats de la cultura i la política. A continuació, es projectarà la pel·lícula Fuego bajo la nieve, que narra les vivències de Gyatso.

Sinopsi:
Palden Gyatso, monjo budista tibetà des de la infantesa, va ser detingut per l'exèrcit comunista xinès el 1959. Va passar els següents 33 anys a presó pels "crims" d'actuar pacíficament i negar-se a denunciar falsament al seu mestre com un indi espia. Va ser torturat, va privat de menjar va obligat a realitzar treballs forçats. Va veure a la seva nació i cultura destruïdes, els seus mestres, amics i familiars desplaçats, empresonats o assassinats pels
ocupants xinesos. Malgrat això, es va mantenir intacte, mantenint la flama del seu esperit encesa. Fuego bajo la nieve posa de manifest els contorns d'una història increïblement dramàtica i inspiradora: la supervivència sota coacció d'una ment i ànima impensables.
Amb música de Ryuichi Sakamoto.

Tota la informació actualitzada del Festival i la seva programació, així com els tráilers de les pel·lícules, poden consultar-se en http://www.vificpdh.blogspot.com/

Per assistir a ambdós actes és necessari acreditar-se.

Es prega confirmar assistència i contactar amb:
vificpdh@yahoo.es

VI Festival Internacional de Cinema, Pau i Drets Humans
10-16 de desembre de 2008

vificpdh@yahoo.es
http://www.vificpdh.blogspot.com/

Todas las actividades son gratuitas
Totes les activitats són gratuïtes
All activities are free
Toutes les activités sont gratuites

Seus:
Institut d'Estudis Nord-americans
Cinema Alexandra
Casa Elizalde
Campus de la UAB
Centre Penitenciari de Joves de Barcelona (Trinitat)
Casa del Tibet